Publicat de: orchidclub | Decembrie 27, 2011

Nici orhideele nu scapa de diavol…

Sunt orhidee care au un aspect de-a dreptul terifiant… ar putea sa-ți provoace cosmaruri dacă Steven Spillberg le-ar distribui într-un film horror. Cele mai multe fac parte din genul Dracula și chiar au nume pe măsură Dracula vampira de exemplu.

Dar despre ele am scris într-un articol anterior…

Acum la sfîrșitul acestui an, sunt două evenimente care ne inundă pe canalele media și din păcate orhideele sunt implicate, fără voia lor:

Aniversarea decolării vampirilor nostri de pe acoperisul CC și înmormîntarea vampirului de la Phenian…

Ei bine aceștia, după ce au terorizat milioane de oameni au dat iama și în lumea splendidă a orhideelor.

Iată ce scrie cineva chiar aici pe wordpress.com:

”Ar fi putut avea orhidee (adică Ceaușeasca), dar nu erau în serele noastre pe atunci. De fapt, nici nu avea nevoie de orhidee, pentru că ea însăşi era o orhidee! Serios. Prin 1986, familia Ceauşescu a vizitat Singapore. În cadrul vizitei, Elena Ceauşescu a fost invitată la Grădina Botanică, un loc deosebit, întins pe aproape 47 de hectare, cu o grădină cu aproximativ 2.000 de orhidee, diferite specii. În momentul vizitei, în această grădină exista o orhidee-experiment, tocmai fusese creat soiul. Ca un gest de protocol, conducerea grădinii a botezat unul din «hibrizii de orhidee clasa VIP» cu numele Elenei Ceau­şescu!”.

Este chiar așa: există un hibrid cu numele acesta, doar că ea, adică ceușeasca nu a fost o orhidee și săraca orhidee nu are nici o vină că i s-a dat numele unui tiran…

Am întîlnit un șofer de tir, care a păzit sera de la Snagov a cuplului Ceaușescu unde erau și orhidee. Dar ce mai contează…Unde-i ea și unde-i sera? Ar trebui să o întrebăm pe Vanessa, vrăjitoarea, dar e în arest. Și oricum răspunsul ar fi prea scump…

Să ne luăm însă zborul spre Phenian, unde oamenii bocesc a doua generație de dictatori din specia KIM. Pe kim jong il.

Tăticu a fost kim il sung și o orhidee se cheamă KIMILSUNGIA. Că și el vizita prin lume și în 1968 a fost la fratele Sukarno, în Indonezia și s-au plimbat prin Grădina botanică din Bogor. Acolo lui kim il sung i-a plăcut un Dendrobium. Sukarno, fericit că are ocazia, i-a dat denimirea de KIMILSUNGIA.

Și s- a împînzit țara cu panouri pe care erau pictate ”nefericitele” orchidee la picioarele fericitului dictator. Dar, pînă la urmă, mor și dictatorii. Cineva trebuie să le preia calea, un fiu, dacă se poate.

De exemplu kim jong il… Asta a dat iama într-o altă familie de flori: Begonia. A apărut hibridul KIMJONGILIA. O altă floare splendidă năpăstuită cu nume de diavol, dar înregistrată ca atare de forurile internaționale horticole..

Ce să-i faci? Nu poți aștepta ca florile să plîngă și complicii care au contribuit la cultul personalității unor dictatori să se căiască…

Una peste alta, orhideele privesc cu mirare cum la noi oamenii se bat pe tigăi ieftine în supermarketuri (ce vor frige în ele?) iar în Koreea de nord , cum după o repriză de bocete se duc să mai ia o gură de iarbă proaspătă, lăsată la baza panoului cu orhidee și begonii Kimilsungia și Kimjongilia.

Cine știe ce plantă va mai fi nenorocită pe viitor de  nepotul iluminat al iluminatului bunic…

Că de! Și nepoții devin tătici, după ce  fiii au  devinit tătici, nu simpli tătici ci chiar al unei națiuni…. Și tătici din ăștia se găsesc greu, așa că trebe’ respectați…

Anunțuri

Responses

  1. Bietele flori. Nume blestemate…dar si popoare oropsite…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: