Publicat de: orchidclub | Octombrie 17, 2010

Orhidee naţionale. Ţări care apreciază comorile „vegetale”: CAYMAN

În 1503 Cristofor Columb, din „lipsă de alte actvităţi” mai productive, ca de exemplu mărirea TVA de la 19% la 24%, naviga în căutare de surse noi de venituri şi a dat peste două insule în Marea Caraibe. Nu a făcut grevă, nici nu a ieşit în piaţa Victoriei, mai bine a plecat cu corabia şi a scos „două insule din mînecă”: La Tortuga le-a botezat. A primit un supliment la salariu, aducînd noi surse de venituri la bugetul coroanei regale spaniole. Pînă la urmă, după mulţi ani, cele două insule s-au rebotezat şi sunt un acum dominion britanic sub numele Cayman Islands. Columb a avut o viziune strălucită acum mai mult de 500 de ani. Insulele Cayman aduc venituri financiare enorme, celor care ştiu să se „orienteze”… fiind un paradis fiscal binecunoscut. Dominionul are 10.300 de locuitori. Guvernatorul raportează direct la Palatul Westminster.

Râşnovul are mai mulţi locuitori decît cele două insule la un loc. Din păcate Răşnovul nu este un paradis fiscal şi primarul, deşi face o treabă extraordinară, de invidiat pentru multe alte orăşele din România, nu raporteaeză la Palatul Westmister.

Râşnovul are în stema oraşului 3,  da! TREI trandafiri, că saşii n-au auzit de politică pe vremea cînd au fondat Poiana Trandafirilor – Rosenau prin, anii 1300.

Că nici nici Columb nu ştia că pe Insulele Cayman creşte o orhidee unică în lume.

Localnicii o ştiau, dar erau obişnuiţi cu ea şi nu i-au acordat niciodată mare atenţie.

Prin anii  1830 Robert Hermann Schomburgk, un explorator german angajat de Corona Britanică a descoperit şi a descris orhideea din Cayman numită  local „Wild Banana Orchid”. Are o floare sofisticată şi două varietăţi specifice celor două insule: una viu colorată pe insula Cayman Brac şi una de un galben palid pe Little Cayman.

După ce Insulele Cayman s-au separat de Jamaica, şi au devenit dominion separat al Marii Britanii, s-a hotărît ca această orhidee, unică pentru Cayman să devină emblema florală natională a celor  10.300 de „caymani” şi este una din atracţiile cu care ademenesc cei 100.000 de turişti care merg acolo pe an. Cu avionul…. că au un aeroport. Braşovul nu are…că nu e insulă şi nu a fost descoperit de Cristofor Columb.

Anunțuri

Responses

  1. Frumoooooooooooooooooooooos

  2. Multumesc ca imi incantati sufletul.

  3. normal ca anumiti oameni isi cunosc interesele..chiar daca interesul este o floare fie ea mai simpla sau mai complexa 🙂

    Brasovul ar merita din plin un aeroport cum se cuvine caci are cu ce se mandri!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: