Postat de: orchidclub | Martie 8, 2009

Pentru cine a primit o orhidee – sfaturi de supravietuire


Responses

  1. am o cambrie.si bulbul a inceput sa se „sbirceasca”am citit ca din cauza faptului ca nu a avut apa suficienta.Recunosc,eu nu pun apa multa stiu ca apa duce la putrezirea radacinilor cind este din abundenta,acum problema este daca o ud mai intens adica undeva 2 ori pe saptamina fara sa ramina apa in farfurioara bulbul isi revine? sa o consider PIERDUTA?spuneti-mi cub sa procedez cu ea

    • in general daca se uda corect nu apar probleme. Daca o uzi mai des si are aerisire, lumina si caldura suficienta, trebuie sa-si revina.
      Trebuie urmarit cu atentie sa nu ramina apa in farfurioara.
      Iti doresc succes si bafta.
      Eventual tine-ne la curent!

  2. buna! din nou… Multumesc de sfaturile de pana acum! Am reusit sa adun o colectie de orhidee, tipuri variate care isi reau ciclu de viata ..o minunatie.! O mare provocare o reprezinta Miltonia… Orice am incercat, oricat am citit si m-am readapatat cu ingrijirea acestei plante… reusesc sa le omor pe toate.(5 pana acum) fara sa imi dau seama unde gresesc. Problema e la saruri cred, sunt frumoase , apoi incepe sa se ingalbeneasca la margin(galben caramiziu), apoi putrezesc . Oricat de rar sau putin le ud.Am incercat si schimbarea pamantului.. nimic nu functioneaza…Din pacate apa din zona e calcaroasa.(am incercat cu apa filtrata… degeaba).. am vazut si pe cimbiidium ca la varfuri e mai maro in timp si tot avanseaza… dar macar nu moare. Ajutor!!! am iar 2 Miltonia noi, sunt asa parfumate si frumoase … as vrea sa le pot pastra….ce sa fac???? Multumesc anticipat!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: